Pengumuman dan Pemberitahuan

Assalamualaikum para doktor sekalian :)

Post ini dibuat bertujuan untuk memberi penjelasan lebih lanjut tentang perkara-perkara tersebut:

1) Survey Tarikh Akhir 'Final Exam'

Buat pengetahuan semua, Module 4: Concept and Health Disease akan berakhir pada 27 Jun 2012. Selain itu, menurut maklumat terkini daripada Prof Iman Diab, Module 7: Professional Skills akan dipelajari bersama dengan Module 4 dan sekiranya kalian cakna, kuliah modul 7 ini telah dimasukkan sekali di dalam jadual.

Oleh itu, pihak universiti meminta para pelajar Tahun 1 untuk membuat pilihan di antara dua pilihan di bawah:


Pilihan Pertama
Pilihan Kedua

Perlu diingat, walau apa pun pilihan yang dibuat, pengajian modul ini akan tetap berakhir pada 27 Jun 2012.     Perbezaan yang terjadi hanyalah pada tempoh 'study leave'.

Kesimpulannya, beristikharahlah dan selamat memilih. :]

p/s: Kalau kalian sudah pun membuat pilihan kalian pada survey yang telah dijalankan sebentar tadi dan tiba-tiba kalian ingin mengubah keputusan kalian, sila maklumkan kepada SR.  2) Attachment

Kepada sesiapa yang masih kabur tentang pekara ini, sila rujuk link berikut untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang perkara ini. Harap membantu.

http://www.faizalbobby.com/p/faq-elective-posting-in-malaysia.html

Sudah baca?

Justeru itu, buat mereka yang berminat untuk mengisi masa lapang anda pada cuti Summer yang akan datang ini dengan perkara ini, diharap dapat bersegera menyerahkan nama anda kepada SR masing-masing secepat mungkin terutama bagi mereka yang ingin membuat attachment di Hospital Universiti Alexandria. Namun begitu, bagi yang ingin membuat attachment di negara tercinta, anda juga jangan berlengah.


Konklusi, bagilah nama cepat-cepat. :D


Oh ya. Mengapa perlu beri nama?
Hal ini kerana kalian memerlukan surat sebagai pengesahan kalian merupakan pelajar Universiti Alexandria seperti yang telah disebut saudara Faizal di dalam artikel di atas.


 3) ID dan slip result


Perkara ini ditujukan kepada mereka yang berkenaan sahaja. Kepada sesiapa yang masih belum memperoleh ID Card atau slip result, dipersilakan membuat aduan kepada SR kalian.


Buat mereka yang tidak berkenaan pula, oh sila jangan rasa terpinggir :D Ini buat anda.


 SLIP PEPERIKSAAN
Universiti hanya akan mengeluarkan slip peperiksaan pada akhir semester kedua setiap tahun SAHAJA. Namun, universiti memberi pengecualian kepada mahasiswa-mahasiswi yang memerlukan slip bagi tujuan permohonan tajaan atau tujuan penjelasan yuran . Urusan selain daripada tujuan tersebut, diharap menunggu slip peperiksaan pada akhir tahun. Kepada mana-mana siswa siswi yang pernah meminta slip daripada universiti, diharap dapat menyimpan beberapa salinan kerana pihak universiti tidak mempunyai kakitangan yang cukup untuk menguruskan hal berkenaan slip.
4) 13 Info Penting Untuk Mahasiswa/i Universiti Iskandariah


Buat mereka yang masih belum berkesempatan untuk cakna tentang kenyataan penting daripada pihak Akademik PCI, silalah klik link di bawah dan caknalah. Nescaya, anda tidak akan rugi dan ketinggalan.

http://iskandariah.perubatan.org/v1/2012/05/13-info-penting-untuk-mahasiswai-universiti-iskandariah/


5) Forum E-Learning PCI


Akhir sekali, buat pengetahuan sahabat-sahabat sekalian, PCI telah berjaya menubuhkan sebuah forum E-Learning. Apakah?

Inilah.

E-Learning PCI is a learning forum site established by the Academic Unit of Malaysian Medical Student Association (PERUBATAN),Alexandria Branch achieved after a joint venture with Publishing and Information Unit.

Recognizing the lack of information sharing, the notes and questions that can help students in learning, it creates an idea to set up a web forum for learning.

The original idea of E-learning is taken from the Academic Bureau of Malaysian Medical Student Association (PERUBATAN) after seeing this medium is capable of generating a bit academic excellence of students and thus realize the agenda of all time PERUBATAN,which is Academic.


Objective

2.1 To provide a medium for student in Alexandria, Egypt to interact and share with each other
2.2 To help students improve their academic pursuits
2.3 To encourage students to share their knowledge and skills in the medical field
2.4 To encourage students to explore a variety of learning mediums.
2.5 To help students make full use of internet facilities to make learning easier and interesting
2.6 To assist students to refer to the senior notes in preparation for next year, particularly the first year students.


Sekali lagi, klik link di bawah untuk maklumat lanjut.


http://e-learning.iskandariah.perubatan.org/


Sekian dari meja kami yang sangat sayang kalian kerana Dia. ;)

0 Ideas:

Stanza Mahabbah. Powered by Blogger.