Merah Sang Juara!

.Pada 24 April 2015 yang lalu, Pihak Perubatan Cawangan Iskandariah telah mengadakan Alexandria Sport Carnival (ALESCA) yang melibatkan semua pelajar perubatan dan pergigian. Stanza Mahabbah pada tahun ini telah memilih warna merah sebagai warna tema pasukan SM melambangkan semangat membara ahli Stanza Mahabbah. Walaupun pelbagai cabaran dan ujian yang dihadapi oleh para atlet Stanza Mahabbah sepanjang ALESCA berlangsung, berbekalkan semangat para peserta dan sokongan yang begitu padu oleh ahli Stanza Mahabbah sendiri, sukan yang diadakan selama dua minggu ini dapat ditamatkan dengan jayanya oleh para atlet.Pada 10 Mei 2015, tibalah masa yang ditunggu tunggu, iaitu acara penutup ALESCA seterusnya pengumuman penerima piala pusingan ALESCA bagi batch terbaik. Majlis dimulakan dengan bacaan doa oleh saudara Akmal Afif dan diteruskan dengan alunan Asma Ul-Husna, nyanyian lagu negara Mesir, lagu Negaraku dan lagu rasmi PERUBATAN yang dinyanyikan dengan penuh semangat oleh para penonton yang hadir.  Upacara penutup temasya ini telah disempurnakan oleh Prof Dr Hala Maklad.
Alhamdulillah berkat usaha kerja keras para atlet dan penyokong SM, Stanza Mahabbah berjaya mungutip 5 pingat emas, 10 pingat perak dan 7 pingat gangsa sekaligus melayakkan SM muncul sebagai juara ALESCA tahun ini dengan kutipan mata sebanyak 155, meninggalkan  Phylox dua mata dibelakang.
Tahniah diucapkan kepada semua para atlet SM. Tidak lupa jugak kepada semua ahli Stanza Mahabbah yang tidak penat bersorak memberi sokongan kepada atlet kita. Semoga acara sebegini dapat mengeratkan ukhwah antara ahli dan semua warga Iskandariah.0 Ideas:

Stanza Mahabbah. Powered by Blogger.