Hooray!! HOLIDAY EXTRAVAGANZA Menemui Anda!


     Sempena dua minggu cuti tambahan yang diberikan oleh pihak universiti, pihak PERUBATAN telah mengadakan beberapa program bagi mengisi kelapangan  ini. Alhamdulillah, cuti yang diberikan ini telah dimanfaatkan sebaiknya oleh ahli PERUBATAN khususnya ahli Stanza Mahabbah.

     Pada hari Rabu,5 Mac 2014, Bazar Holiday Extravaganza telah berlangsung dengan meriahnya bertempat di sutuh asrama MARA. Untuk pengetahuan, bazar ini dibuka untuk akhawat bermula pada pukul 12.30 tengah hari sehingga 3 petang. Manakala 3.30 petang hingga 6 petang pula untuk para ikhwah. Hampir kesemua tapak bazar yang disediakan telah dipenuhi dengan pelbagai juadah makanan yang beraneka rasa dan warna dan pastinya masakan melayu turut dijual sebagai pengubat rasa rindu. Oleh itu, Usahawan Stanza dan beberapa ahli SM tidak melepaskan peluang untuk turut serta membuka gerai masing-masing. Walaupun agak kepenatan setelah seharian mengikuti program jaulah batch ke Fayoum pada 4 Mac, ahli-ahli SM masih tetap bersemangat untuk berniaga serta menghadirkan diri ke bazar.

    Sementara itu, Usahawan Stanza dengan jualan nasi kerabu mereka mendapat sambutan yang amat menggalakkan seperti pisang goreng panas! Dengan harga yang sangat berpatutan dan rasa nasi kerabu yang sungguh sedap seperti  dimasak oleh tukang masak professional, nasi kerabu mereka semestinya mendapat pujian ramai! :)
Nasi kerabu lain dari yang lain :)
Ahli Usahawan Stanza dibawah pimpinan Syafiq Firdaus
    Beberapa ahli SM lain juga tidak kurang hebatnya menjual juadah mereka di gerai masing-masing. Antaranya, gerai ikhwah menjual popcorn dan corndog manakala gerai akhwat pula menjual lontong, karipap berinti daging dan kentang, burger Malaysia dan pau berinti custard atau nama lainnya "Pau Alaf Baru". Menu-menu seperti ini pastinya menepati citarasa para pembeli, terutama akhawat sehingga ada yang tidak sempat membeli.
Alhamdulillah semua habis dijual!
"Cepat-cepat! Popcorn kami terbaik dari ladang!!" :P
    Ramai ahli SM telah hadir ke bazar untuk menyokong dan memberi semangat kepada sahabat-sahabat mereka. Malah ramai yang sudi menghulurkan bantuan tanpa diminta. Semoga dengan sikap tolong-menolong ini sedikit sebanyak dapat mengeratkan lagi ukhwah sesama kita disamping mendapat Redha-Nya. Dalam pada masa yang sama, program seumpama ini juga dapat mengasah minat dan kebolehan pelajar perubatan dalam bermuamalat. Sesungguhnya, sembilan per sepuluh punca rezeki adalah daripada perniagaan. 
Semangat tolong-menolong sebegini yang kita mahukan!
   Dengan kesempatan masa yang ada, pelajar perubatan pastinya berpeluang untuk belajar berniaga walaupun sedikit, sekiranya mahu.


   Setiap masa dan nikmat yang Allah pinjamkan seharusnya kita manfaatkan sebaik yang mungkin. Semoga Allah SWT redha dan berkati masa-masa kita yang lalu dan akan datang.


0 Ideas:

Stanza Mahabbah. Powered by Blogger.