Birthday Shout-out! [JAN] [FEB] [MARCH]


   Kadang-kadang kita terlalu gembira sehingga kita alpa bahawa hidup ini hanyalah persinggahan yang seketika sebelum meneruskan perjalanan ke alam yang seterusnya. Mungkin dengan hari lahir dapat mengingatkan kita tentang perjalanan hidup yang masih jauh untuk menemui Ilahi. Apakah kita sudah menjalankan tanggungjawab kita sebagai khalifah Allah di bumi ini....? Ayuh kita sejenak merenungkannya.. 

خيركم من طال عمره وحسن علمه
Sabda Rasulullah yang diriwayatkan oleh Imam Al-Hakim dari Jabir RA, "Sebaik-baik kamu ialah yang panjang umurnya dan baik amalannya".

  Oleh itu, pihak SM ingin mengucapkan Selamat Hari Lahir buat sahabat-sahabat yang telah meninggalkan angka 20 dengan ucapan semoga dikurniakan iman yang sempurna, akhlak yang terpuji, umur yang bermanfaat, ilmu yang berguna serta hidup yang dirahmati Allah di dunia mahupun di akhirat. InsyaAllah.

"In the journey of your life, may your joys double and your success triple, may your sorrows halve and your failure disappear. Wishing you a stress free life. Happy Birthday!"


Ya Allah,
semakin jauh langkah umurku meniti hari,
kupohon hidayahMu,
moga dihari lahirku ini,
Kau berkatilah umurku
dan izinkan aku semakin dekat dengan redhaMu


0 Ideas:

Stanza Mahabbah. Powered by Blogger.